Online Diary MUSLIMAH HIJAB STREET : CARA PEMAKAIAN WIDE SHAWL BY HAZANIS ..

Sunday, 16 November 2014

CARA PEMAKAIAN WIDE SHAWL BY HAZANIS ..

Assalamualaikum . 

Haaaa hari ni mai kita belajaq cara nak pakai shawl labuh yang lebih dikenali sebagai wide shawl . dari akak hazanis yang cun melecun nie . hehehehe :D untuk pengetahuan korang . kila ni suka stalker-stalker you tube tengok tutorial pemakaian tudung taw . hahaha . pastuu start laaa dok depan cermin(8 jam) hihihie :)



  1. First . korang tebarkan shawl awak yang comel tu . haaa ..... pastikan yang labuh yer . baru comel :)
  2. second lak , awak lipatkan shawl awak tu (lipat tengah yeee . pastikan setengah je . jangan semua lak)
  3. third . awak letakkan atas kepala . haaaa yang tu rasanya tak payah ajar la kot kan . hehehe :p
  4. pastu . pastikan awak pakai sebelah pendek sebelah panjang yeeer , ikut suka lak nak yang sebelah kanan labuh or sebaliknya .
  5. haaaaa and then . awak tarik yang sebelah labuh tu naik ke atas kepala awak. lilitkan laa eh. eh . pastikan kemas taw . 
  6. haaaa . pastu boleh laaa kemas-kemas kan . bagi comel-comel . tarik bagi rapi and pin kan mana yang patut yerrr .
  7. and then . awk boleh buat ikut kreativiti awak . macam akak hazanis nie . dia gulung-gulungkan shawl tu . and selitkan ke dalam and jangan lupa pin kan yeww . :)
  8. haaaa . seee dan siap . comel kan . kan . simple and sopan gitu .


Namun , kila prefer gadis muslimah menggayakan tudung labuh bagi memastikan lebih sejuk mata yang memandang disamping menutup aurat. tak perlu secara drastik , secara perlahan-lahan pun dah okay. yang penting niat ikhlas kerana Allah. hanya ini yang mampu kilatolong, nak buat video masih belum berkeyakinan so dengan step yang diberi mampu membantu muslimah diluar sana mengayakan selendang dengan penuh berkeyakinan. 
Alhamdulillah .



No comments:

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen