Online Diary MUSLIMAH HIJAB STREET : TANPA HIJAB, WANITA LEBIH CANTIK!

Friday, 14 November 2014

TANPA HIJAB, WANITA LEBIH CANTIK!


Inilah pegangan yang diracuni oleh Iblis ke dalam pemikiran dan hati kaum wanita. Semua ini mengandungi anak panah yang sedia untuk menembus mata dan hati serta syahwat kaum lelaki dan akhirnya mereka terpedaya dengan sumpah Iblis. Iblis juga telah berjanji untuk mendatangi kaum Adam dari pelbagai sudut bagi membolehkan sesuatu perkara dosa atau maksiat itu dilihat seolah-olah tiada cacat celanya!
Pada tahap ini, Iblis telah menggoda wanita bahawa, dengan adanya hijab, kecantikan, keaslian, keistimewaan diri wanita itu tidak akan terserlah jika mereka terus-menerus menutupi diri mereka dengan hijab. Mereka harus membuka dan menghias diri mereka secantik mungkin bagi meningkatkan keyakinan serta penampilan mereka pada pandangan mata kaum lelaki agar mudah diterima. Jika mereka masih menutup badan, mereka akan dikatakan sebagai ketinggalan zaman dan tidak maju! Inilah kekeliruan yang dibisikkan dalam hati kaum Hawa.
Zaman demi zaman, cara dan gaya kehidupan manusia berubah dan fesyen turut berubah! Maka wanita turut berubah atas nama fesyen! Inilah yang berlaku kepada kaum Hawa yang terpedaya dengan bisikan Iblis di hatinya! Berbeza pula dengan seorang wanita atau sekolompok kaum Hawa yang masih mengekalkan cara berpakaian dengan mengenakan hijab. Mereka tetap berpegang teguh dengan prinsip walaupun fesyen berubah! Inilah yang dikatakan sebagai ikan di lautan tetap tidak akan masin walaupun keseluruhan air laut itu masin. Walau apa pun keadaan yang berubah, mereka tetap berpegang kepada prinsip dan inilah kaum yang tidak terpedaya dengan bisikan Iblis.

Namun yang demikian, sumpah Iblis ini adalah satu sumpah yang serius dan ianya begitu besar maknanya bagi Iblis. Mereka tidak akan berhenti dari terus membisikkan ke dalam hati  kaum Hawa. Akhirnya, Iblis akan membisikkan seperti ini kepada kaum Hawa untuk membawa sekali kaum Adam ke lembah maksiat dengan mengatakan,
“Tak mengapakan jika kita mengangkat sedikit kain di bahagian pergelangan tangan hingga ke siku! Bukankah tapak tangan boleh dilihat dan lelaki sudah biasa melihat  tapak tangan perempuan. Barulah nampak cantik. Gaya fesyen muslimah terkini. Tengok! Kan tiada apa-apa kesan. Lelaki biasa sahaja jika melihat bahagian lengan hingga ke siku!”
Apabila pergelangan tangan hingga ke siku sudah biasa dibuka, maka datang lagi bisikan yang seterusnya,
“Bahagian sudah lama dibuka. Sudah biasa. Masih tidak ada apa-apa kesan kepada sesiapa pun. Sekarang, suhu di negara kita panas. Jika kita sering menutup bahagian leher kita, maka kita akan berasa tidak selesa dan panas! Jika kita buka di bahagian leher, maka kita tidak akan berasa panas malah lebih selesa untuk bergerak ke mana-mana!”
Maka, fesyen terbaru dipakai oleh golongan Hawa atas alasan panas di dunia. Bermulalah episod membuka di bahagian leher dan kemudian kaum lelaki mula melihat dengan jelingan yang ringan di bahagian leher kaum wanita.
Suara itu terus berbisik lagi dengan mengatakan,
“Banyak lagi fesyen-fesyen terbaru yang ada di pasaran! Tidak mahukah kita ingin mencubanya?! Rugi kalau kita tidak mencubanya sebab fesyen terkini akan membuatkan kita berasa lebih yakin dengan diri kita!”
Maka bisikan itu dibeeli oleh hati yang sudah lama dibiarkan dengan bisikan Iblis. Akhirnya, wanita hari ini berpakaian tetapi hakikatnya telanjang! Inilah bisikan yang terus-menerus, bertimpa-timpa kepada kaum wanita sehinggakan mereka ditelanjangi oleh Iblis! Jika wanita sudah ditelanjangi, apakah reaksi kaum lelaki? Adakah mereka mampu bertahan dengan keadaan wanita hari ini yang sudah ditelanjangkan oleh iblis? Bukankah itu ruang yang sudah diselesaikan oleh Iblis untuk kaum lelaki melakukan maksiat mata, tangan, hati, kemaluan dan semuanya dengan wanita! Betapa ramainya wanita yang sudah ditelanjangkan oleh Iblis!
Disediakan untuk lelaki juga dibisikkan kepada hatinya dengan berkata,
“Engkau tak mahu tengokkah perempuan itu? Dia kan sudah bersedia dilayani oleh engkau! Tak ada siapa yang tahu. Lihatlah di bahagian lehernya yang putih itu. Lihatlah kulit putih dan gebu perempuan itu. Dia sedang menunggu respons dari kamu!”
Bukankah bisikan ini bisikan yang paling sukar untuk ditolak oleh semua lelaki kecuali mereka yang diberikan kekuatan.

Rasulullah was asked; “Which type of woman is the best?” And He replied; “When you look at her, you feel happiness."

Once, a girl bought an iPad. When her father saw it he asked, "What was the first thing you did when you bought it?"
"I put an anti-scratch sticker on the screen and bought a cover for the iPad," she replied.
"Did someone force you to?"
"No
."
"Don't you think it's an insult to the manufacturer??"
"No dad, in fact they even recommend using a cover for the iPad."
"Did you cover it because it was cheap and ugly?"
"Actually, I covered it because I didn't want it to get damaged and decrease in value."
"When you put the cover on didn't it reduce the iPad's beauty?"
"I think it looks better, and its worth it for the protection it gives my iPad."

The father looked lovingly at his daughter and said

...Hijab...

nothing else.

#HijabisIsVeryCute
#BertudungItuAmatComel :D

Sebenarnya aku pun tak dak laa baik mana , tapi teringat pesanan Ustaz kat sekolah dulu-dulu . 

Sampaikan olehmu walau sekadar sepotong ayat...kita mungkin tak mampu jadi yang terbaik,tapi kita mampu berusaha untuk menjadi lebih baik...jadikan setiap kata2 sebagai pembakar semangat...kalau positif terus ambil sebagai panduan,kalau negatif,ambil juga,tapi jadikan pedoman...

1 comment:

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen