Online Diary MUSLIMAH HIJAB STREET : :: this is me .. : Muslimah Style in Color Block and Fashionista :)

Friday, 12 December 2014

:: this is me .. : Muslimah Style in Color Block and Fashionista :)

Aku ... peminat tegar maxi skirt

Cari la maxi skirt yang kembang payung macam ni, tak yah la pakai maxi skirt ikut kekurusan paha kaki mu.  Mu nak tayang kat saper?  Mu suka kan tambah dosa?
Oh, I like midi dress dengan jeans!

Sila pilih outfit yang mana anda suka.  Match making kan dgn baju2 yg ada dalam wardrobe anda...


I love all the outfits!  Auuwmm...mana singa ni, aku nak baham dia!  Mungkin itu yang dikatakan oleh wanita ini di dalam hatinya...

Ni pulak suka dengan style outfit yang dia pakai. I love cardigan yang labuh2 macam ni!


Ni pon sama gak, suka dengan outfit perempuan arab ni pakai...


Kat mana aku nak cari bijik tasbih besar gajah macam tu....??


Comey nya diaorg ni kan...overall bertutup dengan kemas.  Islam tak melarang kita berfesyen tapi yang penting pakaian kita tertutup, longgar, tidak jarang, dan tidak menampakkan susuk badan. 


                       Suka gak dengan style camni.  Adakah itu cardigan kimono?

Tamat sudah cita pasal color blocking dan muslimah fashionista ni.  Pendek kata, kalo aku nk apply color block into my outfit, maybe I prefer pastel color.  Guna color yang lembut.  Color yang striking, color yang membolehkan sejauh 500 meter jer org dah nampak outfit kita, memang mintak la dijauhkan yerk!  Pendek kata, pepandai ler korang matchingkan color untuk outfit korang, asalkan pakai color lelain tu dah jadi color block lar tu, muahahaha...!!! 

Dan fashion2 muslimah yang diketengahkan kat sini, boleh ar kalaw korang nak rujuk agar fashion korang tidak menjadi fashion disaster nanti.  Aku pon tak boleh nak follow suma sekali.  Ada sesetengah tu boleh ar nak follow, tu pun ikut gak dengan keadaan cuaca di negara kita kan.  Tak kan ler hari tengah cuaca panas terik, ko nak pakai baju berlapis2 kan semata2 nak tutup aurat.  Pakai yg simple2 dan yg penting kain tidak jarang, tu pun dah cukup memadai.
 

Hope you like it...!


Thanks for reading this entry!

No comments:

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen